torsdag 19 januari 2012

Meantime London Yakima Red Ale

Meantime London Yakima Red Ale
4%
50 cl
Det egna ölskåpet
England
Provad 2012-01-18

Meantime är ett Londonbryggeri under Alastair Hook. Ölet har fått sitt namn efter Yakima Valley, vilket är ett av de stora humleodlingsområdena i USA. Yakima Valley ligger i bergskedjan Cascade, vilket har delat med sig av sitt namn till en av de mer berömda amerikanska humlesorterna.


Doft:
Angenämt citruskaraktär från humlen. En mycket diskret sötma från karamellmalten slår igenom. Humlekaraktären är helt klart av amerikansk typ, och en gissning på just Cascade-humle ligger bra till hands, både ur ett logiskt och ett aromatiskt perspektiv.

Smak:
Ordentligt markerad humlebeska, och en inte överdriven tillämpning av torrhumling, då humletonerna från doften bara ligger lite diskret i bakgrunden och lyfter ölet. En rostad beska tar vid, och hotar att bli övermäktig då kroppen i detta öl är ganska lätt, men balanseras i sista stund av en russinaktig sötma från karamellmalten som sveper in och skapar en fin helhelt. Lång eftersmak.

Summering:
Välgjort öl som bjuder på en smakresa, från humlen i början, den rostade smaken i mitten och sötman i slutet. Ett stort plus att man på Meantime har lyckats skapa ett smakrikt och välbalanserat öl med lång eftersmak med en så pass låg alkoholstyrka. Min sambo, däremot, var inte alls förtjust i den och donerade den mot att jag gör smygreklam för hennes blogg här, så då får jag göra det, helt enkelt: http://365recept.synvinklar.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar