onsdag 1 februari 2012

BrewDog Hardcore IPA

BrewDog Hardcore IPA
9.2%
33 cl
Det egna ölskåpet
Skottland
Provad  2012-02-01

BrewDog har sedan starten 2007 utvecklat en enorm följarskara, som är näst intill fanatiska. Allt de gör och släpper, och det är mycket, med två nya släpp på Systembolaget bara i februari, säljer slut på ett kick. Ett par, tre dagar finns de eftertraktade och ofta dyra flaskorna att få tag på om man har tur. BrewDog bryter hela tiden regler och gränser för att skapa något nytt och unikt, och de lyckas ofta storstilat. Bland annat innehar man världsrekordet för världens starkaste öl, The End of History på blygsamma 55%. Såhär vackert förpackad är den dessutom.


Doft:
Djup, mustig doft. Nästan lite mossig, eller som våta vedklabbar. Vörtbröd och russin. Tyngden är nästan skrämmande. Någonting drar åt lite julkryddning, kryddpeppar och nejlikor. Liten citruston från humlen. Aningen parfymerad doft. Lite jordgubbssaft. En blandning av lätta och tunga aromer. Citron och blommande rosor dansar längst upp i doftregistret.

Smak:
Enorm maltkropp. Lägger sig på tungan och gör inga ansatser att flytta på sig. Tung något så fruktansvärt. Men även här finns det en lätthet. Nybakade baguetter som har varit inne i ugnen bara någon minut för länge och fått en lite bränd skorpa. Citrustonerna blir mer framträdande i smaken. Man känner av att där bör finnas en stor, ordentlig beska, men kroppen bär upp det så oerhört väl. Den gör sig bara märkt i eftersmaken.

Summering:
Ett mästerstycke. Tung och lätt, elak och snäll, allting på samma gång, och definitivt med extra allt. Ett riktigt kraftpacket som räcker en hel kväll, eller till och med två. Imponerande på alla sätt och vis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar