tisdag 14 februari 2012

BrewDog Winter Porter

BrewDog Winter Porter
6.2%
33 cl
Det egna ölskåpet
Skottland
Provad 2012-02-14

Dags för en brygghund till! Denna levererades till och med med ett vackert litet julpoem på etiketten, underhållande läsning! Vidare kan man läsa att den är kryddad med kakao, chili och "festive spices", vilket man väl får anta rör sig om de typiska julkryddorna.


Doft:
Typisk söt porterdoft. Relativt framträdande humleton med lite skogsaktiga dofter (barr och jord), samt med lite andra spännande dofter, förmodligen från de tillsatta kryddorna, men dessa är inte särskilt distinkta till en början i alla fall, annat än möjligtvis kakaon som hjälper till att förstärka de rostade choklad- och kaffetonerna som hör en porter till.

Smak:
Här ger sig kryddorna till känna på ett helt annat sätt än i doften. Inte minst kakaon och chilin, som ju vid detta laget är att räkna som en klassisk kombination. Bland kryddorna kan man i alla fall hitta kryddnejlika och kardemumma. I eftersmaken finns en mjuk vaniljton och lite smörkola som ger balans åt helhetsintrycket.

Summering:
Stadigt och värmande vinteröl, perfekt när det faller tätt med vita flingor utanför fönstret. Kryddorna var välintegrerade i smakbilden, och trots en potential för bland annat chilin att sticka ut på ett otrevligt sätt så funkade helheten på ett imponerande sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar