tisdag 28 februari 2012

Best Bräu Premium Red Beer

Best Bräu Premium Red Beer
5,4%
33 cl
Det egna ölskåpet
Italien
Provad 2012-02-28

Återigen så är det skralt med information. Bryggeriet verkar inte ens ha en hemsida, så ni får nöja er med att veta att det kommer från San Martino i Italien, och att den var en gåva från vår fantastiskt trevliga hotellvärd Stefano i Pozza di Fassa.



Doft:
Lite murkig humledoft, bitter, som att tugga på granbarr (fråga inte hur jag vet det...). Känns väldigt tjeckisk i sin doft. En påtaglig beska finns redan i doften, och ackompanjeras av en sötma som från malt som inte har jäst ut helt och hållet, samt lite rostad ton från karamellmalten. Jag lyckas upptäcka pyttelite citrus efter en stund.

Smak:
Ganska tunn smak. Rostningen i malten och malten i sig dominerar smakbilden på ett behagligt sätt. Humlen skänker en markerad beska och trevlig fräschör. Precis när ölet träffar tungan så förnimmer jag lite jordgubbskräm, men det försvinner väldigt fort. Efter en stund i glaset så växer en betydligt större fruktighet fram. Ingen direkt eftersmak alls.

Summering:
Ett lätt och ganska okomplicerat öl. Som ett mellanting mellan halvmörk tjeckisk lager och sydeuropeisk ljus lager, men med betydligt mycket mer karaktär än det senare. Dessvärre lever inte riktigt smaken upp till det doften lovar, men det är ett fullgott matöl eller något att dricka när man sitter och snackar lite strunt med kompisgänget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar