söndag 12 februari 2012

Malmö Brygghus Pale Ale

Malmö Brygghus Pale Ale
5.6%
75 cl
Det egna ölskåpet
Sverige
Provad 2012-02-11

Malmö Brygghus är inhysta i lokaler som för länge, länge sedan faktiskt var ett bryggeri. Nu för tiden ligger där också en chokladfabrik, som om jag inte minns fel ägs av brygghusets ägares bror, som bland annat tillhandahåller kakaon för bryggeriets fantastiskt goda Cacao-porter.


Doft:
Murkig och gammaldags humledoft, som en väl insutten soffa på en pub eller så. Humletonerna är distinkt brittiska, skulle troligtvis kunna röra sig av någon variant från Golding-familjen med sin tunga blommighet. Efter ett tag finns där nästan lite toner av rått kött eller blod. Blodgrape och pomerans ligger där i bakgrunden.

Smak:
Gräsig och blommig. Väldigt frisk, nästan syrlig, men med en tydligt markerad beska. Färskpressad citronsaft, samt en bra maltkropp som avrundas med lite honung. En väldigt söt kolasmak med någon form av julkryddning. Inte överdrivet spännande egentligen, men solid och välgjord.

Summering:
En väldigt välgjord, gammaldags pale ale, där man inte har låtit varken alkoholstyrka eller torrhumling ta överhanden, utan här är det ett bestämt bett från humlebeskan som håller i taktpinnen och bestämmer vart vi ska. Mycket bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar