torsdag 24 januari 2013

Mohawk Blizzard Winter Edition Imperial Porter

Mohawk Blizzard Winter Edition Imperial Porter
9.7%
 33 cl
Det egna ölskåoet
Sverige
Provad 2013-01-24

När det är minusgrader ute så kan man dricka julöl, även efter jul. Bryggd med mörkt rörsocker och honung, och ska enligt flaskan klara av ett eller flera års lagring, och därigenom utveckla mer starkvinsliknande toner. Tur att man har några extra för att testa!


Doft:
Tydligt citrusfrisk amerikansk humle, med kryddiga europeiska humlesorter i botten. Rostade toner och mörk choklad med en tydlig, förförisk sötma. Apelsinskal och koriander. Kryddnejlika. Doftar som ett smärre julbord. Honungskaraktären är påtaglig när man doftar djupt.

Smak:
Mörkt bröd, sirap, honung och varm choklad. Markerad men relativt mjuk beska med starkt kaffe. Beskan balanseras av den mycket påtagliga sötman. Humlen får inte lika stor plats i smaken som i doften, utan dyker upp som hastigast i eftersmaken med färskpressad citronjuice och lite limeskal, tillsammans med lite kladdkaka. Stramt syrlig och besk eftersmak av oxiderat äpple, fast på ett bra sätt, ger struktur.

Summering:
Mycket smakrik och komplex, ska bli spännande att se hur den är nästa år. Hade nog gått alldeles utmärkt ihop med antingen en calvados eller en sötare mörk rom som Plantation Grand Reserve eller Angostura 1919.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar