tisdag 12 juni 2012

Oppigårds Summer Pale Ale 2012

Oppigårds Summer Pale Ale 2012
5%
33 cl
Det egna ölskåpet
Sverige
Provad 2012-06-12

Doft:
Humlearomatisk doft, med toner som jag i alla fall vill härleda till Nelson Sauvin-humle, men inte bara det. Lätt rostade toner. Precis när man häller upp så möts man av en doft av nybakade kanelbullar. Maltig doft med en antydan till humlebeska. Eventuellt så finns det Amarillo i botten också, med lite hartsiga, skogsaktiga toner. Skön balans i humletonerna.

Smak:
Angenäm, gammaldags engelsk humlekaraktär med lite murkiga toner. Stadig maltbas som bär upp de fruktiga humletonerna som dyker upp ganska snart, och åtföljs av en bestämd med nyaserad humlebeska. En viss bränd, lite gummiaktig ton . Väldigt spännande, och bidrar till att forma helheten. Lite kaneltoner virvlar fram i den eleganta och långa eftersmaken, som i sin absoluta sluttamp drar över mot en behaglig beska som påminner om ruccola.

Summering:
Inte samma tryck som förra årets utgåva, med det kan man väl knappast vänta sig. Dock ett riktigt trevligt sommaröl som gör sig bra en varm eftermiddag när man försöker stänga ute ljudet av studentflaken som terroriserar centrala Lund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar