måndag 4 juni 2012

Caracole

Caracole
7.5%
33 cl
Det egna ölskåpet
Belgien
Provad 2012-06-04

En gammal goding, och ett bra sätt att komma hem igen efter att ha levt på Åbro folköl i helgen. Skulle gärna kommit med lite info, men eftersom etiketten inte kommer med några stora avslöjanden och hela hemsidan är på franska så blir det tyvärr inget med den saken! Så ni får helt enkelt hålla till godo med denna wikipediaartikeln om en tidigmodern kavalleriformation. Jag tycker själv att god dryck och militärhistoria är en utsökt kombination. Ett glas med något gott när man läser några kapitel i JFC Fullers The Decicive Battles är god livskvalité!


Doft:
Maltig och jästig, lätt syrlig doft. Aningen jordig och doftar av färska jordgubbar. Lätt parfymerad karaktär. Väldigt elegant med en liten anstrykning av citrus. Anar jag lite gummiaktiga toner?

Smak:
Fyllig och maltig kropp med en syrlig jästkaraktär som sprider sig genom munnen och skänker en diskret fruktighet. Lite syrliga bär, lingon och blåbär. Lätt oxiderad karaktär som hänger kvar länge i eftersmaken och får varje klunk att räcka länge. Relativt återhållsam beska.

Summering:
En stilren belgisk ljus ale, välgjord på alla sätt och vis, och inget som sticker ut. Andra tankar? Att verbet "att karakollera" må vara utdaterat, men låter oerhört häftigt. Man önskar ju bara att man skulle kunna säga att man ska ut och karakollera på stan till helgen. Och som en bonus så vinner den som kan se vad det är i förgrunden på bilden oerhörda mängder ära. Inget annat, bara äran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar