tisdag 28 maj 2013

SKA Brewing Hibernal Vinifera Stout

SKA Brewing Hibernal Vinifera Stout
7.5%
35.5 cl
Det egna ölskåpet
USA
Provad 2013-05-27

Ekfatslagrad "foreign stout", med tillsatt druvjuice från den argentinska Malbec-druvan. Nu är inte argentinska rödviner mina favoriter, men jag antar att den generösa fruktigheten kan ge en intressant nyans till en ordentlig stout. Samt ett stort plus för att det börjar komma bra öl på burk.


Doft:
Mjuka ektoner med vanilj och smörkola, samt mjölkchoklad. Kakao och mörk chokladkola. Knappt märkbar fruktighet som jag antar kommer från druvjuicen, men den är ingenting man hade tänkt på om man inte visste att den var där.

Smak:
Doft och smak stämmer mycket väl överens, med mustig chokladkola, men med ett tillskott av farinsocker i smaken. Lite lätta drag av mynta sticker fram tillsammans med citronskal och gröna ärtor. En viss syra och en mogen fruktighet som påminner om portvin kommer fram när ölen har fått luftas ett tag och komma upp i temperatur. En aning rökig i avslutet.

Summering:
Druvjuicen märktes inte direkt av, och hade man inte känt till den så hade man inte förstått att det var det som var i. Men välgjord och kraftfull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar