tisdag 7 maj 2013

Amager Sinner Series Gluttony

Amager Sinner Series Gluttony
9.4%
50 cl
Det egna ölskåpet
Danmark
Provad 2013-05-07

Låt syndandet fortsätta! Efter girighet och lättja så ska vi nu hylla frosseriet, med en dubbel IPA av modell "extra allt", så som sig bör. Till och med detta öl borde ju kunna slå hål på min allergibaserade nästäppa!


Doft:
Lätt kryddiga drag av salvia, samt en generöst fruktig humleprofil. Mycket djup och mustig doft (till och med med en allergitäppt näsa!) med en kombination av torkade och färska frukter. De torkade frukterna drar mot persikor och de färska påminner om krusbär ananas. Avslutas med lite vanilj.

Smak:
Markerad beska och en fyllig och kraftfull maltbas lyfter upp en rik och generös fruktbomb av humletoner. Frukterna som finns i doften återkommer också i smaken, men åtföljs av koda och tallbarr som smälter ihop fint med den kraftiga beskan. Enormt lång eftersmak, med en väl avvägd, men mycket stringent beska som slingrar sig genom munnen och låter maltkaraktären spela fritt.

Summering:
Onekligen en hyllning till frosseriet. Fullpackad med smak och räcker en väldigt god stund. Så pass mycket extra allt så att det inte ens känns amerikanskt, utan... ja, det känns verkligen som en modern dansk DIPA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar