tisdag 11 december 2012

De Struise Pannepot 2011 Old Fishermans Ale

De Struise Pannepot 2011 Old Fishermans Ale
10%
33 cl
Det egna ölskåpet
Belgien
Provad 2012-12-11

Utöver att namnet kommer från en traditionell sorts fiskebåt som använts i trakten kring bryggeriet så finns inte mycket info att tillgå om denna strong ale. Vi låter doft och smak tala för sig.


Doft:
Honungslen och värmande bara i doften. Fyllig och söt, typiskt belgisk med lite kryddiga drag med tobak och ingefära. Lätt vinöst druvig karaktär. Härligt fruktig med röda äpplen och gråpäron. Lite blommande ljung. Det kan vara årstiden, men jag tycker mig ana lite pepparkakor i doften också, i alla fall kardemumma och lite nejlika.

Smak:
Sirapssöt och fyllig. Påtagligt fruktig i början, men drar snabbt över mot mer rostade toner med tobak, läder och mörkt bröd. I eftersmaken kommer först en ganska tydligt rostad maltighet och en bränd beska innan det drar över i mörk sirap och muscovadosocker innan vi kommer till kryddorna, främst med ingefära och lite chili, samt till sist lite len honung och lavendel.

Summering:
Mycket belgisk, mycket kraftfull och smakrik. Kan nog vinna en del på att få ligga ett år eller två, men riktigt rund och fin i smaken redan nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar