onsdag 28 november 2012

Fuller's Brewer's Reserve no. 4 Oak Aged Ale

Fuller's Brewer's Reserve no. 4 Oak Aged Ale
8.5%
50 cl
Det egna ölskåpet
England
Provad 2012-11-28

Lagrad på ekfat från armagnacproducenten Comte de Lauvia i minst ett år så borgar denna utgåvan för en likartad succé som det blev förra gången.



Doft:
Maltig och mustig doft som understryks av en stram struktur från ekfaten. Lätt druvig karaktär med drag av koda, våt jord och granbarr. Kola med vaniljsocker pudrat över. Elegant ton av torkade frukter. Mycket välbalanserad och integrerad doft.

Smak:
Tydliga drag av armangac med sin druviga sötma, kryddiga ekton och sina torkade frukter. Malten är aningen rostad och ger en karamelliserad sötma som bas som fatkaraktären får bygga vidare på. Mycket som drar åt skogs-hållet med granbarr, koda, lingon, blåbär, skogsbär, lite hjortron och en viss jordighet. Det hela hålls ihop av en stram tanninton från eken och ett bränt, nästan lite rökigt stråk i eftersmaken ger en väldigt spännande helhetsbild. Mycket komplex och välintegrerad även i smaken, med mycket god balans. Aningen syrlig fram i eftersmaken, tillsammans med en bitterhet som känns mer som att den kommer från fatkaraktären än humle, och drar över i härlig, mörk choklad.

Summering:
Skall absolut inte drickas kall, då är den knuten och ger nästan ingenting, utan den måste få syre och värme för att öppna upp sig och verkligen leverera hela sin komplexa palett av smaker och dofter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar