onsdag 1 augusti 2012

Nynäshamns Ångbryggeri Dragets Kanal Dubbel IPA

Nynäshamns Ångbryggeri Dragets Kanal Dubbel IPA
7.7%
25 cl
Det egna ölskåpet
Sverige
Provad 2012-08-01

Jag har tidigare talat mig varm för Nynäshamn, dels kvalitén på deras öl, men inte minst för deras oerhört kloka val att sälja delar av sitt sortiment på 25 centilitersbutelj. Fantastiskt bra! Enligt etiketten så är ölet "överdrivet humlat" med Cascade, Amarillo, Chinook och Savinski, och sedan humlat en gång till när ölet filtreras genom en hopback


Doft:
Imponerande fruktighet och en mustig karaktär och en sötma som påminner mer om ett Barley Wine än en DIPA. Lite lätt salt och en tydlig maltkaraktär. Frist syrlig med aromatisk humleprofil och torkade frukter. Passionsfrukt och lime. Lite tobak.

Smak:
Jordigt mustig med en kraftfull humlebeska dominerar första intrycket, och banar sedan väg för en våg av angenäm fruktighet och lite nyklippt gräs. Persikorna får sällskap av mandariner och limen får sällskap av lite färskpressad citron. Syrlig maltighet och härligt saftig finish.

Summering:
En riktigt bra DIPA, trots sin relativt ringa alkoholstyrka, även om den som sagt nästan ligger närmre ett Barley Wine än en DIPA. Men det är inget som är värt att hänga upp sig på när det är så bra som detta är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar