torsdag 9 augusti 2012

Birra Amiata Contessa

Birra Amiata Contessa
7%
75 cl
Det egna ölskåpet
Italien
Provad 2012-08-09

Med en hemsida som endast är tillgänglig på italienska, och en etikett som är likadan så finns det ju inte mycket att komma med här tyvärr. En amerikansk Pale Ale som bryggs i Toscana, men det är ungefär det jag kan lista ut. Desto mer info finns att hämta i glaset!


Doft:
Intensivt humlefruktig med ananas längst fram, så pass mycket så att det börjar dra över mot vingummi och geléhallon. Passionsfrukt och färskpressad apelsinjuice med massor av fruktkött. Lime och citrongräs. Långt, långt ner på djupet hittar vi till sist en liten maltighet och en lätt rökig mineralton. Fruktigt söt med lite grapefrukt som påminner om frukostjuicen på italienska hotell.

Smak:
Humle som drar mot apelsinmarmelad innan det drar över i gräs, clementiner och gelégodis med citrus och mynta. Mineraler och en lite lätt jordig karaktär. Humlen bjuder på en mjuk beska och en frist hartsig syrlighet med kryddiga toner av ingefära. Den enda som inte kikar fram i smaken är malten, annat än de mycket diskreta mineraltonera.

Summering:
Saknas malt! I övrigt en härligt humlefrisk och stilig öl, även om den ligger och balanserar på gränsen till godisliknande i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar