torsdag 26 juli 2012

Berliner Kindl Weisse Waldmeister

Berliner Kindl Weisse Waldmeister
3%
33 cl
Det egna ölskåpet
Tyskland
Provad 2012-07-26

En flaska jag bara var tvungen att ha med mig hem från en resa till Tysklad för ett år sedan, tillsammans med en sedan länge urdrucken Himbeeren-variant. Berliner Kindl Waldmeister är alltså ett lätt veteöl i skatteklassen schankbier, som alltså har en stamvörtstyrka på 7-8%, vilket ger ett öl som som mest sträcker sig upp mot ungefär 3%. Waldmeister är smaksatt med myskmadra, som för övrigt gör sig mycket bra i snaps! Dessvärre innehåller den också sötningsmedel, men vi ska se om vi överlever, och färgen påminner om något man kan få sig serverat på en sjabbig bar på St. Patrick's Day. Nåväl, vi tutar och kör!


Doft:
Visst luktar det lite myskmadra om den, det måste man tillstå. Om än ganska konstgjort, och en klistrig doft av sötningsmedel. Faktiskt lite toalettrengöringsmedel också. Kan dock ana mig till en liten veteölsdoft djupt ner, undangömd i botten.

Smak:
Söt och lite kryddig, domineras av ljusa sirapstoner och artificiell myskmadra. Sötman dröjer sig kvar i längsta laget, men ger så småningom lite utrymme för en viss... ölkaraktär. En viss friskhet från vetekaraktären.

Summering:
Det är ju inte direkt något jag skulle kalla för jättegott. Men en dag när det är ungefär hundra grader varmt så sitter den inte helt fel får man lov att säga. Men det lär inte bli något återkommande i ölskåpet om vi säger så. Inte lika giftig som färgen antyder, dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar