lördag 12 oktober 2013

Lagunitas Hop Stoopid


Lagunitas Hop Stoopid
8 %
65 cl
Det egna ölskåpet
USA
Provad 2013-10-12

102 IBU säger väl det mesta. Texten på etiketten, som för övrigt är så kreativ och konstig så att ölen är värd att köpa bara därför, hävdar att personen som provdrack den tappade allt hår för att den var så bitter. Verkar inte riktigt rimligt, men vem vet?


Doft:
Gräsiga, fräscha toner och en stor smäll av citrus med pomeransskal i spetsen, och drag av kryddnejlikor och kardemumma slår mot en så fort man stoppar näsan i glaset. Det börjar bra! En aning banan, och beskan slår igenom redan i doften, med lite lagom träiga och jordiga brittiska humletoner. Nästan lite rökiga charkuteritoner när man doftar på djupet.

Smak:
Nog är den besk, alltid. Rejält besk och nästan oljig i sin fyllighet. Fortsatt fräsch i sin gräsighet, men pomeransen återfinns mest i beskan, och citrustonerna från doften övergår mer till nypressad limesaft. I eftersmaken så har vi främst en lång, markerad, slingrande beska, men något så oväntat som drag av blåbärssoppa! Aldrig varit med om något liknande i en öl. Annat än just blåbärsöl, såklart. Eftersmaken är mycket lång, och domineras av en långsamt avklingande beska.

Summering:
Muskelöl av amerikanskt snitt, som om möjligt är ännu kraftigare än vad man brukar förvänta sig från Lagunitas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar