måndag 17 juni 2013

BrewDog Hello My Name is Ingrid

BrewDog Hello My Name is Ingrid
8.2 %
33 cl
Framtrollad av min flickvän
Skottland
Provad 2013-06-13

Vid släppet den första juni så såldes samtliga buteljer i hela Skåne slut på strax under 1½ timme. Som tur var så fanns det buteljer kvar uppåt landet, och min flickvän lyckades sno åt sig en, som hon var generös nog att dela med sig. I'm a lucky fellow! När den släpptes för två år sedan så var åtgången inte riktigt lika strykande, och den fanns kvar i gott och väl tre-fyra dagar, men det kan nog förklaras av att den släpptes i samma veva som BrewDogs samarbete med Three Floyds, deras Bitch Please (som dyker upp här inom kort, då den har fått lagras i två år...), som var än mer hypad. Brygd speciellt för den svenska marknaden med bland annat hjortron.


Doft:
Tydliga drag av hjortron, när man vet att de finns där, men diskret nog för att man inte hade kunnat gissa det direkt vid en blindprovning, utan man hade nog snarare gissat på någon udda humlesort. Humlen bidrar med gott om tropiska frukter. Syltaktig eller marmeladliknande. Aningen gräsiga övertoner med drag av citrus. Lätt vaniljbetonad sötma, samt en lätt rostad maltighet. Grönpeppar dyker upp i väldigt små, diskreta mängder. Ovanligt subtil för att komma från vår skotska favorithund.

Smak:
Fruktigheten är mycket påtaglig, med hjortronens marmeladliknande bärighet i spetsen. Kryddighet som för tankarna till Saaz- eller Tettnangerhumle, även om dessa inte finns angivna som ingridienser. Haha, ni fattar va? Ingrid-ienser. Ibland är jag bara för rolig för mitt eget bästa. Nåväl. Kroppen är härligt maltfyllig, och den första smakvågen följs upp av grapefrukt, honungsmelon, kusbär och svarta vinbär. Mycket som pekar på Nelson Sauvinhumlens inblandning, vilket är föga överraskande när man talar BrewDog. Avslutningen är bärig med lingon och blåbär, samt en välbalanserad beska. Lång eftersmak med lite drag av grönt te.

Summering:
Mycket bra, och väldigt karaktärsfull. Som sagt ovanligt subtil i sina strukturer för att vara en BrewDog-produkt, något som jag gärna vill se mer av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar