torsdag 23 juli 2015

BrewDog Russian Doll Barley Wine

BrewDog Russian Doll Barley Wine
10%
33 cl
Det egna ölskåpet
Skottland
Provad 2015-07-22


Vi avslutar Russian Doll-serien med deras barley wine.



Doft:
Intensiv doft, kryddig och maltig. Ljunghonung, mörk sirap och kryddnejlika. En stor, blommande trädgård, massvis med rosor och syrener. Kanderade gröna äpplen med kanel och mandelmassa. Väldigt djup och komplex doft. Ingefära och någonting som nästan påminner om hallonbåtar.

Smak:
Väldigt fyllig och inledningsvis söt. En aning eldig av alkoholen, som är brukligt med ett ungt barley wine. Värmande och kryddigt, nästan julaktigt. Chokladkola, russin, torkade plommon, ingefära och kryddnejlika. Lite rostade mandlar dyker också upp i eftersmaken för att förstärka julkänslan. Den rostade tonen och ett lätt drag av sötmandel ligger kvar länge på tungan och i gommen, och allt detta åtföljs av en elegant blommig humlekaraktär.

Summering:
Som ofta är fallet med unga barley wine så hade detta behövt ligga till sig ett tag, men jag kände att det var bäst att ta det relativt nära inpå de andra för att verkligen göra jämförelsen rättvisa. Helt klart min favorit i serien med ett enormt smakdjup och en mycket god utvecklingspotential.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar