tisdag 2 juni 2015

BrewDog Russian Doll DIPA

BrewDog Russian Doll DIPA
8%
33 cl
Det egna ölskåpet
Skottland
Provad 2015-06-01


Del tre i serien, och lite extra intressant, eftersom denna flaskan kommer från en annan batch än övriga, och därför har grekisk text på etiketten.

Doft:
Inledningsvis så är doften maltig och kryddig, med sirapslimpa, knäckig karamellmalt och kanel. Torkade frukter dyker också upp, med plommon och aprikoser i första hand. Det finns även en kraftig jordighet, samt pomeransskal, tallbarr och limejuice. Överblommad fläder och en viss örtighet som drar mot lagerblad och timjan finns på djupet. I botten finns en nästan träig karaktär.

Smak:
Inleds väldigt maltig, med en välbalanserad maltsötma och mjuk men bestämd beska på ett sätt som för tankarna till Lagunitas husstil. Efter en inledande smäll dyker en intensiv humlearom upp med tallbarr och citrusfrukter som för tankarna till klassiska sorter av den nya amerikanska humleskolan, antingen Cascade eller Centennial är min första tanke. Eventuellt en släng av Simcoe som ger en klar botten av blodgrape. Finishen är lite kryddig, ovanligt nog med drag av senapspulver, samt torkade frukter och lite sandelträ.

Summering:
Tungt maltig för att vara en modern DIPA, med en djupare humlearom, förmodligen i avsaknad av modernare, väldigt yppigt aromatiska humlesorter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar