Monk's Stout Dupont
5.2%
33 cl
Det egna ölskåpet
Belgien/Sverige
Provad 2015-04-07
Monks och Dupont. Stout och saison. Kan det fungera?
Doft:
Det finns en klart belgisk ton i jästkaraktären. Frisk och kryddig, drar mot viol. I grunden finns en klart rostad ton, men lätt nog för att inte vara bränd. Aromerna fungerar ihop i alla fall. Lite små saker som pekar åt vaniljhållet. Mörkt vörtbröd och lite torkad frukt.
Smak:
Stouten dominerar. Det mörka brödet ligger kvar, och det är fortfarande rostat snarare än bränt. Lite som skorpan på en sirapslimpa. Drag av vattenpipetobak utan klumpiga, artificiella smaker, fyller ut mellanregistret. Det finns även en nästan kumminartad kryddighet finns också, med en liten syra som hjälper till att lyfta upp helheten för att göra en lätt och elegant stout. Syran fungerar även ihop med dragen av torkade frukter, främst russin.
Summering:
Långt ifrån dagens ideal med jättetunga, fatlagrade imperial stouts med en liten restsötma, snarare en fräsch, lätt och elegant stout. Mycket trevligt möte mellan Dublin och Bryssel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar